Jesen, zima, pomlad, čez par dni že poletje?

15.01.2007 ob 01:17

Prejle sem nesel smeti v smetnjak. Tam stojijo štirje. Tisti so, ki se jih odpira z nogo in imajo zelen pokrov. Da bi se spraševal zakaj je pokrov ravno zelen, verjetno nima smisla. Trije so bili polni, v četrtem je bilo pa prostora ravno še za moji dve vreči. Dve vreči v dveh dneh. Hm.

Potem peljejo te smeti na barje in tisti, ki so bili že kdaj tam vedo, da je to eno ogromno smetišče. Iz njega delajo umeten hrib, najprej grič, potem hrib, na koncu bo to mogoče nov cilj ljubljančanov v hitri hoji na novo goro najbliže centru mesta. Ampak zakaj bi se obremenjevali s smetmi. Tako pač je, smo pač potrošniška družba in embalažo je potrebno nekam odvreči.

Ravno tako lahko rečemo “tako pač je” za pomlad, ki je v bistvu že tu. Kaj hočemo, pač smo družba “komotnikov”, ki se ne bo kar zlepa odrekla vsemu udobju avtomobilov in ostalih prevoznih sredstev, dimnikov s toplogrednimi plini,… Zakaj le. Zakaj bi se peljal s kolesom v službo? Da bom vohal Co2 ostalih, ki se ne peljejo s kolesom? Hja. Nekje je potrebno začeti in ne gledati na druge. Še vedno je bilo tako, da ko je nekaj postalo moda, se je prijelo v širših množicah. Kritična masa. Tako je s tekom, tako je s kajenjem, tako je z alkoholom, vegetarijanstvom,… – moda.

Upam, da bo tole “proti segrevanje ozračja” tudi čimprej postala moda, da mi ne bo potrebno več, v tem času, ob naših smetnjakih fotografirati takihle fotografij. Neopredeljujočih glede na letni čas. Saj sploh ne vem več kaj je sedaj – jesen, zima, pomlad ali poletje.

jesen1.jpg

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !