Karneki

16.06.2007 ob 01:43

Kaj za “boga/hudiča” to je?

Lep primer tega je poezija, ki sva jo nekoč pisala s sošolko Lori v Roži ene 8 ur. Tam sva sedela in pisala tako, da je vsak izmenično napisal eno vrstico, ki se je nekako rimala s prejšnjo. Potem sva vse skupaj minimalno predela, naprintala in lično zvezala v male knjigice. In ko sva imela fotorazstavo v KUD-u v Trnovem in se je prebralo par pesmi, so bile aplavdirane.

Karneki ne obstaja. Filozofsko gledano je to nesmisel. Še neidejna eksistenca nečesa ima za seboj neko vsebino, pa naj bo banalna ali po nesreči, ali nenamerna,…

Še en primer so spodnje fotografije. Nastale so v parih sekundah, v 15 minutnem čakanju na bus. Ideja – hm, ni je bilo, le preganjanje dolgčasa. Pogled skozi iskalo, iskanje nekakšne zanimive kompozicije in potem rafal ob zagledanju kolesarja. In še en posnetek, ko je nekdo peljal psa srat/scat.

Pa naj reče sedaj kdo, da tu ni zgodbe, da ni ideje, da ni kompozicije, estetike, da ni močne vsebine,… Vse je in nič ni.

Zanimivo je, da se da vsako zadevo nekako argumentirati, obrazložiti, prodati,… Pa naj bo še tako neverjetno banalna ali celo butasta, ne-umna. Vedno je potreben nekdo, ki pač to sprejme,… Pa smo pri manipulaciji.

Če dobro pogledamo naokrog, je vse skupaj zmanipuliran karneki. :)

01a1.jpg

031.jpg

021.jpg

043.jpg

053.jpg

062.jpg

071.jpg

081.jpg

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Karneki”

  1. dahvor pravi:

    Ta, te so mi ušeč, ker s premikanjem gor- dol zaživijo…Tvoja Ljubezen in tvoja Spretnost(skill)Izkušenost skupaj je za en masterpiece expect … ali pa…Tvoj zmagovalni nasmeh bo tvoja najboljša-največja zaščita … kr nekaj, če okrog pogledam, vidim, da je vse urejeno, nič se ne podira, dobro se je nametalo…to so mi iz kitajske restavracije zraven naročila hrane, za cel dan in za celo noč…, napisali.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !