ZOO 2

10.08.2007 ob 09:59

Vedno bolj sem mnenja, da je dejansko potrebno hoditi v ZOO, ker tako dejansko lahko pomagamo, da se razmere za nekatere živali izboljšajo.

Včeraj npr. smo opazovali hranjenje šimpanzov. Oskrbnik je bil prav neverjeten. Topel, prijazen, dober,… kako komunicira z njimi, z Nežo, Mojco,… kako se z njimi pogovarja in jih hrani in kako se odzivajo. Res lepo,…

Ampak po drugi strani za moje pojme nimajo dovolj prostora. Mogoče se motim, ampak občutek je tak.

Ujetnik pa še vedno ostaja ujetnik.

Par fotografij:

032.jpg

osamljenost (slon je sam samcat)

112.jpg

iluzija svobode (čeprav, žirafe imajo zelo lepo urejene prostore, velike, pa zunaj velik prostor za gibanje)

122.jpg

iluzija svobode 2

 • Share/Bookmark
 

9 komentarjev na “ZOO 2”

 1. chef chef pravi:

  Zanimive fotke. Jaz sem bil v soboto v ZOO, pa sem potem kar pozabil napisat v blog.

  Grem vsako leto vsaj enkrat, ker je res ful simpatično. Zgodba z našim ZOO je zanimiva. Nekaj časa je veljalo, da je to najboljši ZOO v tem delu Evrope (kar trdim še vedno), potem so pa na lepem začeli govorit o finančnih težavah, o propadanju ipd.

  Ampak to so bile buče. Razmere se izboljšujejo, živali dobivajo vse večje kletke, Tigri imajo veliko, slon že tako ali tako, risa praktično ne vidiš itd.

  Seveda je jasno, da so živali še vedno ujetnice, žal.

 2. mp pravi:

  Sam sem bil pred mesecem dni v živalskem vrtu v Torontu. Nekaj fotk si lahko pogledaš na mojem blogu http://www.najblog.com/matejp/item/13257. lp

 3. Romana pravi:

  Sem za,
  še bolj pa sem, da bi mogoče delež iplačane plače dir. bil nekoliko manjši,
  saj se mi glede na dejansko potrebo prenove zdi malce prevelik. Sploh če se spomnim,
  da je pred leti ZOO v Ljubljani zaradi pomanjkanja sredstev naprošal za pomoč pri nabavi hrane za žirafo, številke izplačane plače dir. pa je bila prav nesramno velika.

 4. MicroG pravi:

  hja no chef če primerjam z zoojem v zagrebu je men osebno njihov boljši nazadnje ko sem bila (čeprov je hrvaški :D ) sicer pa morm rečt d že kr neki časa nisem bla v živalskem vrtu, mogoče se je kej spremenil- na boljše! bom mogla it mal pogledat, sploh pa kot študentka bfja mam for free :D

 5. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  sem bil ravnokar v londonskem, pa me ni ravno navdušil … pričakoval sem več. tudi zato menim, da je ljubljanski dokaj Ok.

 6. chef chef pravi:

  @MicroG: Kdaj si pa ti bila nazadnje v Zagrebu? Kletke so tam take kot ob odprtju, da ne govorim o vsesplošni zanemarjenosti.

  @pet-in-g-seks: Londonski ZOO je glede na velikost in status mesta naravnost smešen :)

 7. PeterZ pravi:

  Zanimivo, že dolgo časa nisem bil v ZOO Ljubljana. Sicer je ZOO poučna zadeva za otroke in odrasle in se zavedam da živalim nič ne manjka. Me pa vseeno moti da se živali zapira!

 8. Miran pravi:

  Vsekakor žival v ZZO ni v njej avtentičnem okolju. Saj človek želi vse dobro, vendar je vprašanje kakšno je tisto globoko dejstvo, ki ga človeški razum ne zaznava.
  Sicer pa je zemeljske obla in vse kar na njej prebiva za nas ljudi nikoli poznana resnica. Trudimo se po najboljših močeh in če se trudimo si nimamo kaj očitati. Naj bomo pa še tako pametni, sveta živali ne poznamo tako, kakor si mislimo.

 9. verbatim pravi:

  chef: jaz tudi mislim, da je zagrebški daleč najboljši tu okoli. Približno 2x na leto ga obiščem(o). Edine kletke, ki so še starejše in jih sedaj preurejajo, so medvedje in tudi nekatere velike mačke čakajo na posodobitev. O zanemarjenosti pa ni ne duha in sluha. Privabi pa tudi ogromno ljudi, vedno je veliko Slovencev in ostalih tujcev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !