Urbani anonimneži

24.08.2007 ob 14:49

Včeraj sem šel po PST-ju, v bistvu bivšem PST-ju, po novem je POT. (PST = pot spomina in tovarištva ali POT, poteka okrog Ljubljane, kot spomin na okupatorjev objem Ljubljane z bodečo žico).

Pa se je ulilo in sem se za par minut ustavil na enem “zavetišču”. Gledal sem vse te ljudi, ki so kar hodili in tekali in kolesarili mimo. Kakšna volja, kakšna energija,…vstrajati kljub dežju in se rekreirati.

In vsak je bil navznoter obrnjen, brezobličen anonimnež, ki se gre po napornem dnevu prepotiti, dati iz sebe vse tiste strupe in si nabrati nove energije, da se bo spet lahko obrnil navzven v urbani vsakdan.

Fotografije ljudi brez obrazov:

pot03.jpg

tekačica

pot02.jpg

kolesarji

pot04.jpg

tekača

pot05.jpg

kolesarka

Je pa zelo zanimivo koliko rekreativcev je na POTI. Pred kakimi sedmimi leti, ko sem sam začel teči, je bilo tekačev res občutno manj.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “Urbani anonimneži”

  1. teoo teoo pravi:

    Prepoznam ta plac s katerega si slikal. Pst mi je všeč prav zaradi njenega utripa. Kadarkoli se odpravim tja na tek, srečam ogromno sotrpinov – če lahko teku sploh rečemo tako:)

  2. samo samo pravi:

    teoo, veš katera je meni zadnje čase fajn trasa tule za laufat. Od tule kjer so nastale tele fotografije naprej proti bajerju, čez cesto, potem pa malo pred mostičem in še pred spomenikom zaviješ desno skozi koruzo in nonstop ob gozdu skoraj do bajerja, potem pa čez PST in po drugi strani spet ob gozdu nazaj do mostiča pred katerim si šel v koruzo. Ne nabija toliko, je bolj mehko. Fajn je. Pa skozi koruzo je sedaj res en poseben občutek. :) Aja, trpinov je pa bolj malo na tej različici.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !