Fotodelavnica za blogerje?

11.09.2007 ob 16:22

Že en čas nazaj mi je Pi.Roman napisal, če bi bil pripravljen kaj pisati o fotografiranju, oziroma narediti kakšno fotodelavnico za blogerje.

Sem malo razmišljal, pa me zanima, če je res kdo zainteresiran za neklasično fotodelavnico? Ker če hočete klasično, se raje obrnite na raznorazne mojstre fotografije, ki vam bodo lepo povedali in vam obrazložili kaj je fotoaparat, kaj je objektiv, kaj je film, kaj je digitalni fotoaparat, bliskavica, filter,… in ostala oprema, pa tudi kaj je kompozicija, barvna usklajenost, kako se je odvijala zgodovina fotografije,…

Če bi se že lotil delavnice, bi bila bolj praktične narave. Tipa kako na 6 različnih načinov fotografirati kanto za smeti pred vašim bivališčem. Tisti, ki poznate moj način fotografiranja verjetno veste kako razmišljam o fotografiji in kaj lahko pričakujete od fotodelavnice.

No, če je kdo zainteresiran, naj se javi in pove kaj ga zanima, kaj si želi, kaj bi se rad naučil,… potem bomo pa videli kaj in kako naprej.

Siol jo bo pa financiral. :) :) :) Aha. :) Hm, mogoče pa res. :)

svo16b.jpg

Stik

 • Share/Bookmark
 

46 komentarjev na “Fotodelavnica za blogerje?”

 1. chef chef pravi:

  No, jaz sem za!

  Kaj bi se rad naučil? Nimam pojma. Delat boljše fotke z mojim preprostim digitalcem.

 2. samo samo pravi:

  chef, kaj pa zate pomeni “boljše fotke”?

 3. mg pravi:

  Itak, sem ZA:):)Sam zrihtaj:)

 4. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  jaz sem prijavljam TAKOJ ZDAJ!!

 5. margareta margareta pravi:

  jst se tut prjavlam. Pa bi vzela kr predmet temelji fotografiranja. Za začetek. Bi šlo?

 6. -=[blogar]=- -=[blogar]=- pravi:

  a bo kak ženski model prisoten? potem bi bilo za razmislit :) )

 7. minnie minnie pravi:

  jst bi tud, jst bi tud!!!

 8. samo samo pravi:

  Še eno vprašanje:
  Kaj bi bilo bolje fotodelavnica nekje zunaj na terenu ali da pišem na blogu o tem?
  Pa dajem vaje,…

 9. samo samo pravi:

  Pa, če se že spravim k temu, hočem res vedeti kaj vas zanima?

 10. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  kombinirano bi bilo SUPER! (po moje, ki sem amater velik)

 11. lukav lukav pravi:

  Takoj sem za!

 12. samo samo pravi:

  Halo, glede na to, da jaz nisem šola z usmerjenim izobraževanjem ampak sem le in samo Samo :) , prosim za konkretne info kaj bi se radi naučili!!!

 13. HerrC pravi:

  evo, jaz sem tudi za. Delavnico si predstavljam tako da daš vsak dan neko nalogo da mormo neki slikat, prej seveda nekaj poveš o tem in pol ti mi to pošljemo na mejl ali pa objavimo link do slike pod komentar.

  Konkretno bi se rad naučil delat “bolše slike” v slabih svetlobnih pogojih in slikanju s flešom pa tudi premikajoče objekte recimo promet ali pa vodo ki teče iz vodnjaka ali kaj podobnega…

  Uporabljam pa kompakta poweshot s5

  po nekaj tovrstnih akcijah dneh pa izbereš enih par jih (ker bo prostovolnjih kandidatov verjetno preveč) jih nekajm povabiš in nato vse skupaj nadgradimo v živo…

  Kaj praviš??

 14. lukav lukav pravi:

  Mene zanima predvsem to, kako iz nezanimivih motivov izvlečt tisto najboljše in jih naredit zanimive.. Pa kake osnove, se tudi ne bi branil.

  Drugače pa mi je HerrC-jeva oblika delavnice kar po godu..

 15. lukav lukav pravi:

  Aja pa še to.. kako izkoristiti svetlobne pogoje, da se izognemo raznim prežganinam ipd..

 16. mateja pravi:

  jaz sem takoj za…..saj me zanima kako se najlažje poigramo z svetlobo, barvami in vsem ostalim da naredimo noro dobro fotografijo…lep pozdrav mateja

 17. Viljem Garmuš pravi:

  Imam kar nekaj let,pa bi se vključil-VILI

 18. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Samo, najbrž mi ni treba posebej poudarjati, da sem takoj za. V kakršnikoli obliki. Sicer mi je pa HerrC-ov predlog všeč.

  Ti napišeš nekaj o določeni problematiki, nato pa nam določiš temo ali motiv, mi pofotkamo, ti pregledaš in pokomentiraš. Recimo: V ponedeljek objaviš nekaj o fotografiranju portretov, določiš nalogo, ki jo moramo zaključiti do srede. Mi bi ti po mailu v četrtek poslali vsak po eno fotko, ti bi jih pa objavil na svojem blogu in pod njimi pustil komentarje. Mogoče ti ne bi bilo treba objaviti vseh. Lahko samo tiste, ki bi se ti zdele vredne izpostaviti (pohvala ali opozorilo na napake)

  Lahko bi pa organizirali kakšno srečanje, kjer bi ti nekaj razložil, potem bi nas za nekaj ur razpustil, da bi delali sami, kasneje pa bi sledila evalvacija. In piknik, seveda.

  VSI INTERESENTI: Glasujte za Samota kot hišnega blogerja. Če bo zmagal, nam bo takšno delavnico dolžan, he he he :D

 19. lukav lukav pravi:

  Hmm Sicer je tale Pi.Romanov predlog Ql, samo ne bi se strinjal, glede objave le peščice fotografij, predvsem zato, ker ostali tako ne bi vedeli, kje so ga polomili, kaj bi lahko izboljšali ipd. Če se že gremo ”delavnico” je prav, da je vsak opozorjen na svoje napake…

 20. seamus pravi:

  glas za hišnega sem že dal, delavnica bi bila zanimiva :D
  Zakaj? Da dobim še kakšen drug pogled :P

 21. Harry pravi:

  Definitivno bi bil vesel kakega nasveta v tej ali drugačni obliki. Predvsem me zanima cena in kje se bi delavnica izvajala -ni nepomembno. Hkrati pa bi me veselilo če bi dobil tudi kak komentar na že narejene posnetke.

 22. iztok pravi:

  jaz bi tudi bil vesel kakšnega nasveta, in bi se seveda takšne delavnice tudi udeležil.

 23. Lance pravi:

  Definitivno!

  Kaj pa? Hm, ne poznam tvojih fotografij, jih bom pa malo pogledal, sem pa pristaš ekstravagantnih fotk :)

  Skratka, če delavnica, bi bilo fajn, če bi bila kdaj … čez vikend, ali pa čez kake počitnice. Več časa pa to.

 24. Peter Z pravi:

  Sem za!!

 25. buba švabe buba švabe pravi:

  Jaz sem takoj za. Par let že škljocam s kompaktom, ampak dalje od rožic in pokrajin nisem prišel. Enostavno zato, ker mi ni nikol noben povedu, kako slikat kanto za smeti… :-|

  Js si to predstavljam kot eno online zadevo. Objaviš lekcijo, daš nalogo, mi pofotkamo in uploadamo slikce, ti pa komentiraš in svetuješ. Tko ene pet do deset lekcij. :)

 26. Sašo pravi:

  Super ideja. Morda bi bilo potrebno komu kaj več povedati o fotografiranju (kompozicija, barve, nastavitvne, osvetlitev, zlati rez, tretjine), drugim pa mogoče kaj več o delu s programi ala Photo Shop, Digital Image. Lahko tudi preko interneta.

 27. kandela kandela pravi:

  Jaz sem tudi ZA!
  1. ZA tečaj,
  2. ZA lekcije preko mejla/bloga … in
  3. ZA, da se dobimo enkrat in gremo skupaj fotkat nek določen motiv (narava, mesto …) in potem sedemo skupaj ter v živo pokomentiramo kaj je dobro, kaj malo manj dobro itd. itn.

 28. Tadej pravi:

  Tudi jaz sem za

 29. Jan pravi:

  count me in :mrgreen:

 30. samo samo pravi:

  Opa, vidim da je kar nekaj interesentov in konkretnih predlogov in želja.
  Ok, bom malo razmislil kaj in kako.
  V prvem postu na to temo bo že bolj jasno. :)

 31. sheehs pravi:

  Se podpišem pod kandelin post:) Zelo za. Pri čemer bi blo pomoje najboljš, da se prvič dobimo. Da se tut vidi, kok nas je, nardimo kakšno mailing listo in mogoče celo skupen blog (več avtorjev),…

  Samo, ravno v teh dneh sem jamrala, kako bi potrebovala nekoga, da mi praktično pokaže vsaj kakšnega izmed trikov in skrivnosti fotografianja:) Super ideja!

  Lep pozdrav!

 32. :-) pravi:

  Tudi jaz sem ZA!

 33. Ušatka pravi:

  Jst sem tud za… podpiram predlog buba švabe… “Js si to predstavljam kot eno online zadevo. Objaviš lekcijo, daš nalogo, mi pofotkamo in uploadamo slikce, ti pa komentiraš in svetuješ. Tko ene pet do deset lekcij.” Dodajam še eno glede vsebine… se mi zdi, da jo je že nekdo prej omenil, pa saj ni škode, če je dvakrat napisano… torej… kako iz povprečnega motiva potegnit tisto najboljše. Da iz kante za smeti nardiš umetnijo;) Pa še kaj glede osvetlitve, kompozicije…

  Srečanje v živo bi sicer bilo kul, ampak, glede na to, da smo po celi slo razkropljeni, bo verjetno malo težje organizirat.
  Lp

 34. sex » » Po ljubezni diši na Otoku ljubezni pravi:

  [...] ki nima zadržkov), bom za konec objavil le dve fotografiji (me prav zanima, kako bi ju ocenil profi-fotograf Samo, ki je na moje veliko veselje napovedal nekakšno blogersko foto delavnico). Ps. Samo, uporabil sem moj edini fotoaparat Canon Power Shot A710 IS. Moram imeti boljšo [...]

 35. ciko pravi:

  Absolutno sem za. Zadevo pa si predstavljam online, saj bi bilo srečanje po mojem težje izvedljivo.
  Se že veselim in pripravljam aparat.

 36. Pakul pravi:

  Živ.

  Sem zakoj za. Kaj bi se naučil. Hm, kakšne nenavadne izreze, kompozicije, motive in podobnega :)

 37. sex » » Sex na trgatvi s svetlolaso Almo (ja, prav tisto, iz Bara) pravi:

  [...] S sabo je zmeraj vesela Alma pripeljala še prelestno Biljano, pevko iz Hri-Bara in Piramide. In potem sta se punci še veselo nastavljali pred fotoaparatom »gospoda Sexa«. Kaj praviš, Samo, je dobra fotka, imam dobro oko? [...]

 38. dr. Onyx pravi:

  Evo, še moj glas ZA. Jaz sem bil sicer prepričan, da dober (drag) fotoaparat dela dobre slike, slab in poceni pa zanič. Samo to ne drži. Po moje bi bilo za začetek dovolj kakšen online tečaj na spletu, recimo neka tema, primeri ter potem lahko vsak na blogu še objavi svoj izdelek (fotko), ki ga skupaj pokomentiramo. Kasneje pa, ko bodo osnove jasne, pa mogoče še kakšna delavnica v živo. Se mi pa zdi danes v dobi digitalne fotografije pomemben še drugi del takšnega tečaja, recimo kakšen Photoshop ali podoben program, kjer lahko marsikaj popraviš.

 39. samo samo pravi:

  Hvala vsem za predloge.
  Še razmišljam kaj in kako.

 40. HerrC pravi:

  Pošlji mi mejl, tvojega kontakta namreč nikjer ne najdem.. sem ti že mislil pisati, pa sem na tole potem čisto pozabil, imam namreč eno vprašanje.

 41. кандела » Objave » Kaj je tako privlačno na algastem Zbiljskem jezeru? pravi:

  [...] telefon. Poskušala sem narediti nekaj zanimivih fotografij, ker bi se počasi rada pripravila na Samovo fotodelavnico za blogerje . Namreč, ko se v mojih rokah znajde fotoaparat, včasih kar ne morem nehati pritiskati na [...]

 42. boris pravi:

  Seveda sem tudi jaz za.

 43. M&M M&M pravi:

  js bi tudi

 44. dusank pravi:

  Če bo tečaj sam za blogarje, sem pač odpadel. Drugače se vam z veseljem pridružim.

 45. Pika pravi:

  jaz tudi! :)

 46. Le Samo » Objave » Prva internetna fotodelavnica - Fotodelavnica babice Zlatke pravi:

  [...] je natančno: 11.09.2007 ob 16:22, ko sem objavil članek z naslovom Fotodelavnica za blogerje? Takrat je bilo kar nekaj zainteresiranih. No, od takrat se je zelo veliko zgodilo, med drugim sem [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !