Grafit “Dom za ostarele pedofile” – problem ožigosanja nedolžnih

21.09.2007 ob 14:21

Pred nekaj dnevi sem na ulici opazil na spodnjih fotografijah vidna grafita.

Taka vsebinska posploševanja mi niso všeč, saj je vse odvisno od vsakega posameznika posebej. Tako enostavno ne gre. Ne strinjam se z načinom ožigosanja večine, ne strinjam se z masovnimi linči, ne strinjam se s posploševanji. Če je določen človek storil tako grozen zločin na najbolj zasebni sferi človeške biti, naj za to odgovarja sam, nedolžni pa naj živijo v miru.

Bolečina žrtev takih zločinov je seveda neopisljiva. Vse je potrebno storiti, da žrtev lahko spet normalno zaživi in da storilec tega ne naredi nikoli več, niti nihče drug. Taki grafiti lahko le še dodatno sprovocirajo javni linč in nič ne pomagajo k razrešitvi problema, ki je zelo kompleksen.

011.jpgGrafit “Pedofili?” na začetku ulice.

042.jpg

Grafit “Dom za ostarele pedofile” pred stavbo.

052.jpg

Sveže prebarvan grafit.

  • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Grafit “Dom za ostarele pedofile” – problem ožigosanja nedolžnih”

  1. Le Samo » Objave » Cerkev = teater? pravi:

    [...] pravic. Če Cerkev ne bo kaj ukrenila, bo mladih tam vse manj in manj. Pa ne pozabimo na problem pedofilije in med farani prisotnega strahu za svoje [...]

  2. actooon pravi:

    Uboga cerkev… Že stoletja je nedolžna žrtev vseh možnih podtikanj, kar jih premore človeška domišljija : od sodelovanja z nacističnim vrhom, do vodenja inkvicijskih masakrov, pa vse do denacionalizacijskih grabežev, itd, itd… Povsem pravilno, da bo zdaj država plačevala pokojnino odsluženim župnikom.

  3. samo samo pravi:

    actooon, ne smemo pa vseh dajati v isti koš, da ne bo pomote. So taki in drugačni.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !