Fotografiranje porok ali poročno fotoreporterstvo (WPJA)

10.10.2007 ob 11:33

Ja, poročno fotoreporterstvo obstaja. Obstaja celo organizacija WPJA (Wedding PhotoJournalists Association), ki ima člane po vsem svetu. No, v Sloveniji še nobenega. Zakaj? Dobro vprašanje. Mogoče Slovenci nočemo na tak način narejenih fotografij?

ar02.jpg

Prihod na Zemono.

ar03.jpg

Ku-ku.

ar04.jpg

Teroristični napad. :)

ar05.jpg

Še zadnji strateški dogovori. :)

WPJA ima dokaj stroge pogoje za včlanitev, ki temeljijo na tem, da se poroka fotografira kot reportaža in ne kot npr. modna fotografija. Torej fotografirati tisto, kar se zgodi, s čimmanjšimi intervencijami fotografa. Tudi prevelika obdelava je sporna oziroma ni zaželjena. Ampak pustimo to… Sprašujem se, kaj je ljudem bližje oziroma kakšne fotografije pričakujejo od lastne poroke? Ali drugače povedano, kakšni se hočejo videti na lastni poroki? Do sedaj se mi je le enkrat zgodilo, da sem fotografiral poroko in mi za to uslugo niso hoteli plačati, ker si ženin na fotografijah ni bil všeč!? Hm. Rekel sem mu: “Poglej, tak si bil, jaz sem le fotografiral dejstva. Ne morem ti pomagati, če si se tako držal. Če bi hotel, da bi izgledal drugače, bi moral biti drugačen,… Bi bil to potem še vedno ti?” Plačilo sem kasneje sicer dobil, verjetno je naročnik razmislil ali kaj vem zakaj. Ostali naročniki so bili z mojimi fotografijami zadovoljni.

ar05a.jpg

Huh…, zdaj pa zares.

ar07.jpg

V rožicah.

ar08.jpg

“Kaj no…, vsak lahko zgreši. :)

ar09.jpg

DA? DA!

No, kakšne fotografije pa pričakujejo mladoporočenci? Klasičen album s 50 fotografijami, ki nastanejo v cerkvi in pri matičarju, skupinske ter glavne – fotografije para? Par v objemu, par v poljubu, par v travi,…? To je nekakšna standardna ponudba fotografskih studijev. Nekateri ponujajo več, ostajajo z veselo družbo do konca, do torte, do odhoda mladoporočencev.

ar12.jpg

Veselje!

Fotoreporterska poročna fotografija pa naj bi vključevala celovit prikaz zgodbe poročnega dne. Od jutra do naslednjega jutra oziroma kolikor pač zadeva traja. Od ličenja in oblačenja neveste, nadevanja kravate ženina, do praznih miz, kjer se zaključi vse skupaj. Predvsem pa ujeti dejstva kot se zgodijo ter tiste male podrobnosti in glavne občutke. Emocije, ki so na tak dan kar potencirane. Kakor pri komu seveda.

ar13a.jpg

Kakšen pogled in nasmešek! :)

ar14.jpg

Ena bolj glamuriš.

In tu je dilema, komu je kaj všeč in seveda kako narediti dobro reportažo. Vse je namreč odvisno od očesa, znanja in izkušenj fotografa. Zadnjič mi je kolega, ki je tudi fotograf, ko sem mu kazal poročne fotografije, rekel, “Hja, veliko si upaš. Jaz na tak način fotografirane poroke še nisem videl. Odlično oko za detalje in občutke imaš, pa neverjetna dinamika je prisotna, ampak ali misliš, da jih vsi ti čudni rezi – ljudje brez glav, rok, nog,… ne bodo motili? Jaz si tako ne upam delati.” Moj odgovor je bil, da drugače pač ne znam. Vživim se v poroko in fotografiram kot čutim, da je prav. Pred vsako poroko imam ogromno tremo. Dokler ne vidim fotografij sem dejansko zelo živčen. In dokler ne oddam fotografij in ne vidim obrazov glavnih akterjev, sem zelo negotov. Ampak v večini primerov je moj način fotografiranja fotografirancem zelo všeč. Ne vem…, nekateri imajo dovolj klasike in poziranja, hočejo videti tisto, kar je dejansko bilo. Kakšni so bili. Brez sprenevedanja in posiljenih poz. Seveda fotografiram tudi klasične gasilske, ampak poudarek je na reportaži. Ko nekdo zaustavi korak, da bi počakal da šklocnem in šele potem šel mimo, mu rečem: “Hej, kar kar, mene kot da me ni tule. Ne se ozirati name”.

ar16.jpg

Svatje. :)

ar16a.jpg

Detajl.

ar21.jpg

Žulji.

ar22.jpg

Za žejne.

Moram priznati, da mi je fotografiranje porok res neverjetno všeč. Kakšen užitek… Nenehna akcija. Ves čas na preži. Zelo zanimivi detajli vsepovsod. Zanimivi ljudje, lokacije, dogajanje,… Pa kako mi je všeč ta nenehna negotovost. Kakšna bo svetloba, kakšno bo vreme, kdaj bo treba uporabiti bliskavico, a se bo dalo delati vse brez nje,…? Dan nenehnega prilagajanja in hitrih klikerjev. Ker zadeva je dejansko zelo zahtevna. In odgovornost je ogromna. Poroke se ne bo ponavljalo, če fotografije ne uspejo. In tu pridejo izkušnje še kako zelo prav. Zato me ne čudi, da je med poročnimi fotoreporterji WPJA veliko vrhunskih fotoreporterjev, tistih, ki delajo za raznorazne časopise, revije,…

ar25.jpg

Sreča in…

ar26.jpg

…veselje.

ar271.jpg

Konkurenca. :)

ar27.jpg

Mladoporočenca natural.

ar32.jpg

Nevesta je lepo označila, na kateri prst je potrebno dati prstan. Problem je nastal, ker je označila na obeh rokah. :)

Pa še nekaj je… Sedaj, ko se dela na digitalne medije, je po fotografiranju še dolga postprodukcija obdelave fajlov. Iz RAW fajlov se da dejansko narediti ogromne spremembe. Spremeniti barve, dodati raznorazne efekte, retuširati mozolje in pore,… Da se,…, čeprav ko gledam, kaj dejansko je trend največjih mojstrov WPJA, ugotavljam, da približno isto kot meni. Fotografije obdelati toliko, da se zdi kot da niso obdelane. Zakaj bi lagal, če pa ni bilo tako? Seveda ima tudi črnobela poročna fotografija izjemen čar. Tako da se trenutno dela nekakšen miks črnobele in barvne fotografije. Vsaka fotografija naj bi bila obdelana tako kot ji najbolj optimalno ustreza. Za to pa gre veliko časa. Čas pa je denar in znanje je denar. V tujini so cene poročnih fotografij čisto drugačne kot pri nas. Verjetno tudi tu velja pravilo, da si vreden toliko, kolikor se ceniš. Po tem pravilu se v Sloveniji fotografi vsekakor ne cenimo dovolj…

ar23.jpg

Poziranje.

ar33.jpg

“Čao, pa ga imam, zdej pa žurat.” :)

Torej, odločil sem se, da se preizkusim v poročnem fotoreporterstvu. Če bo kakšen interes za moj način fotografiranja porok, O.K., če ne, pač ne. Ljudje smo različni…, nekomu je všeč to, drugemu drugo. In prav je tako.

Tole je pa poroka od zadnjič. V bistvu le nekaj fotografij od približno 1500 posnetih. Mladoporočenca sta privolila v objavo na blogu, za kar se jima zelo lepo zahvaljujem. Bila je zelo lepa poroka… Sproščena in vesela. Najprej uradni del na Zemonu, potem fotografiranje para v naravi, na vnaprej izbrani lokaciji nekje na poti, nazadnje pa še neuradni del v gostilni. Pa naj raje govorijo fotografije… Ampak res, fotografiranje porok je čisti užitek!

ar41.jpg

Tek v novo skupno življenje. :)

ar39.jpg

Prstana in marjetice pri marjeticah ob marjeticah. :)

ar43a.jpg

V zadnjih popoldanskih žarkih sta se še zadnjič ozrla nazaj, potem pa odhitela naprej po novi skupni poti. Kako romantično… :)

ar44.jpg

Klasika z dvignjeno nogo. Najprej sem mislil, da ga hoče brcniti. :)

ar45.jpg

Kozolec mora biti!

ar46.jpg

“Za dobro vago jo je.” :)

ar47.jpg

Šopek.

ar48.jpg

Testni met šopka.

ar51.jpg

Juhuhu juhej. Zdaj pa jest. :)

ar52.jpg

Zdravica.

ar53.jpg

Babica se ni in ni hotela fotografirati. Ampak potem sem jo le dobil. :)

ar55.jpg
Vsi so hoteli plesati z nevesto.
ar57.jpg

Raznorazne igre… – metanje kovanca s koleni v kozarček.

ar61.jpg

Še neporočeni fantje v boju za podvezico.

ar63.jpg

Ja…, takole je bilo. Hvala mladoporočencema za to lepo izkušnjo.

 • Share/Bookmark
 

52 komentarjev na “Fotografiranje porok ali poročno fotoreporterstvo (WPJA)”

 1. Nataša pravi:

  Lepo… Samo se moram že v vrsto dat za whcet? ;)

 2. ninamalina ninamalina pravi:

  tvoje poročne fotografije me vedno navdušijo.
  točno take si želim, ko/če se bom sama poročila. upam, da boš takrat še na voljo ;)

  groza me je klasičnih “gasilskih” fotk in prisiljenih poziranj.

  uh, še enkrat bravo za te posnetke :)

 3. samo samo pravi:

  Hvala, hvala!
  Meni je ta način res fajn in res uživam v tem. Potem so pa tudi fotografije fajn, a ne. :)
  Ne resno, še se človek za nekaj potrudi, dela s srcem in mu je tudi v užitek, potem rezultati ne morejo biti slabi. :)
  Nataša, kar kar. :)

 4. Grega pravi:

  Super! Ampak kozolec bi pa res lahko bil toplar! ;)

 5. samo samo pravi:

  Grega, potem bi bilo pa že preveč kičig. :)

 6. M&M M&M pravi:

  adijo pamet, kk so mi všeč tvoje fotke!! poročne pa itak štrlijo ven :)

 7. tomo pravi:

  Znova super fotografije. Ali imaš kdaj občutek, da se komu med fotografiranjem vsiljuješ?

 8. samo samo pravi:

  M&M, hvala :)
  tomo, vsiljujem? Hm. Ma ne, nimam. Niti se nočem vsiljevati,… bolj poskušam delati kot neviden, čeprav je to včasih nemogoče. Fotograf je zelo viden, če je le on spredaj pred “odrom”. No, mogoče sem imel na tej poroki občutek vsiljevanja le pri tisti babici, ki se ni hotela fotografirati, ampak sva kmalu postala kolega, uh, to sva se hecala. Ne vem, če je fotograf človek, ki ga ljudje sprejmejo medse, potem ni problema. Odvisno od posameznika, kot vse. :)

 9. buba švabe buba švabe pravi:

  Vau! Tole je pa res nekaj najbolj absolutno fenomenalnega, kar sem kdajkoli videl! Neverjetno fantastično narejena poroka. :D

 10. samo samo pravi:

  buba švabe, hvala. :)

 11. virenque pravi:

  Odlične fotke! Veš kaj me pa vedno zanima..zakaj jih tako zelo pomanjšaš, da se npr. na gasilskih fotkah skor nobenega ne vidi?

 12. akvarij akvarij pravi:

  S fotkami z moje poroke sem zadovoljna, ampak ko se bosta poročila otroka (čez enih 20 let, hehehe), te najamem.
  BTW: Najbolj mi je všeč fotka “Svatje”. Joj, pa “žulji”. Res zažigata!
  Kaj takega res manjka v mojem poročnem albumu.

 13. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Evo, zdaj se pa lahko poročim. Končno fotograf, ki ponuja taprave fotke! Samo, se kar zmeniva. Ko se z “našo” zmeniva za datum, te pokličem. ;)

 14. samo samo pravi:

  virenque, sem jih začel pomanjševati, ko mi je začelo primanjkovati prostora na serverju. Ja, te male so res bolj tako, za občutek pač. Velike so čisto nekaj drugega. :)
  akvarij, toliko je teh zanimivih iza dogajanja, da sem kar težko naredil tale izbor za na blog. Kar pokliči, ko otroka zrasteta. :)
  Pi.Roman, :) odlično. Si že pišem v notesnik. :)

 15. virenque pravi:

  @akvarij: Da, se strinjam. Fotka “svatje” je odlična, še posebej dobro izgleda tisti mafijec v črnem na sredi!:D :D

 16. irena irena pravi:

  pridružujem se navdušenju nad tvojim načinom fotografiranja porok! res so krasne fotke, človek bi se poročil že zato, da bi imel tko lep album … :) ne pa tistih posiljenih gasilskih fotk, kot jih je tudi nina omenila.

 17. bamboo bamboo pravi:

  odlicne fotografije in ja ses strinjam s teboj, poroke so fenomenalne

 18. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  samo, ko se poročim, me fotkaš!!

 19. Uroš pravi:

  In, ker fotkic uporablas? predvsem pa, ker objektiv za fotkanje porok?

 20. samo samo pravi:

  irena, :)
  bamboo, jp, res so fenomenalne
  pet-in-g-seks, super :)
  Uroš, enga Nikona z enmi petimi objektivi.

 21. Uroš pravi:

  a mal bolj konkretni podatki so pa skrivnost:)?

 22. kandela kandela pravi:

  Jaz pa zdaj čakam samo še na to, da me bo zaprosil … Potem bom pa uporabila tvojo vizitko, pa se pofotkamo ;)
  LP

 23. andraz182 andraz182 pravi:

  Zares super fotke… kar tako naprej ;)

 24. irena pravi:

  O to so pa tolk lepe slike. take slike hočem na svoji poroki. neverjetne se. ker niso standardno dolgočasne, ampak so drugačne in dinamične..mislim da sem šla vsaj 10x čez slike. obstaja tudi neka internetna stran, ki jo redno gledam, ker so mi slike fantastične –> trash the dress…

  Res vse pohvale za take slike

 25. samo samo pravi:

  kandela, super! :)
  andraz182, hvala. :)
  irena, hvala. Trash the dress je zanimiva fora ja.:)
  Uros, ma kakšna skrivnost neki. Nikon D200, Sigma 10-20/4-5.6, Nikkor 18-70/3.5-4.5, 50/1.4, 28/2.8, 80-200/2.8. Pa bliskavica SB800. Zadovoljen? :)

 26. Uroš pravi:

  Zadovoljen :)

 27. todi pravi:

  Ne se jebat, kake dobre slike !!!

  Ko se ženim, te pokličem. Maš še ene pet let časa, tko da nč še objektivov pucat :)

 28. samo samo pravi:

  Uroš, :)
  todi, :)

 29. Tatjana pravi:

  Super, super, super! Ravno to kar sem iskala.
  Z zaročencem se poročiva naslednje leto, kako bi te lahko kontaktirala??

  Te fotografije so res tisto kar si vsak mladoporočenec želi. Poleg tega pa naravne fotografije (brez poziranja) pridejo vedno najlepše.

 30. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  lepe fotke, res. sem mislil pripomnit nekaj na črno bele, da je premajhen kontrast kar se mene tiče, ampak sem potem pogruntal, da imam ekran pod napačnim kotom :mrgreen:

  keep da good work :)

 31. samo samo pravi:

  Tatjana, :) , v “O avtorju” zgoraj levo, sem dodal kontakt.
  Fetalij W. Tyschew, s temi monitorji je hudič, če niso skalibrirani, pa kot tudi zna hecat ja. Na mojem skalibriranem imam občutek, da so še preveč kontrastne. :) Pa hvala enako za keep-anje. :)

 32. chef chef pravi:

  Super. Definitivno bolj zanimive fotografije. Nekaj mora biti seveda klasičnih, vse pa tudi ne.

  Meni je ta način všeč. Če se v kratkem poročim (bognedaj!), ti javim ;)

 33. samo samo pravi:

  chef, ja trikrat premisli prej, ma kaj trikrat, 156x vsaj. :)
  hec mora bit. :)

 34. zimb pravi:

  hecno kaksno navdusenje, men se ne zdi nic posebnega tole, pa se tu mac fotosopa je cez. pa ne zdaj da bi na vsak nacin hotel kritizirat. ah kam gre ta svet.

 35. Človek Človek pravi:

  se strinjam z ˝zimbom˝.. človek se lahko navduši zgolj nad nečem takšnim ;)
  http://miloshorvat.blogspot.com/2007/09/asja-yujin-8-september-vila-bled.html

 36. zimb pravi:

  @clovek
  jep tole mal boljs, ceprav se vedno brez koncepta neki cajta si v kaksnem starem filmu, potem pades v zenske glamur revije pa spet nekam drugam,,,

  tiste digitalne kontrastne barve so nekaj takega kot dolbi sraund v holivudskih filmih – jajca, to da pa vsi kombinirate crnobele in barvne fotografije se mi zdi pa itak cist mim, koja fora c/b fotografija na digitalnem fotoaparatu, kaj fotkas barvno pol das pa greyscale pa kontraste nabijes, ostante na barvi..

  ampak super da si objavil konkurenco…

  se kaksen primer?

 37. Človek Človek pravi:

  zimb, se strinjam ja… predvsem se mi zdi zanimivo, da digitalna fotografija omogoča čisto nove smernice a večina uporablja to fot. kot slabšo različico klasike…
  še kakšna konkurenca? v katerem smislu? poročne fotografije al? ne vem tud njega sem našel po naključju…

 38. zimb pravi:

  ja se kaksen primer porocne fotografije, bi bilo super videt. najbrz obstajajo na svetu kaksni res dobri, se bolje ce so iz slovenije.

  osebno bi celo prežvečil te holivudske barvne fotke z nabitimi kontrasti, ce bi vsaj malo čutil zadaj fotografa kot osebnost, in če bi fotograf vsaj malo upošteval tudi osebnost fotografiranega (ljudje smo si različni in je fajn da se to vidi), ne pa da vse fotka po istem muštru.

  no zdaj pa ne bom vec kritiziral. te neverjetno vav pozitivni komentarji so me mal razjezili zgleda. objavljene fotke so recimo da ok in nič več kot to.

 39. Nekdo pravi:

  Meni sta simpatična dva fotografa (no, pravzaprav njun stil), ki skupaj fotografirata poroke.

  Tukaj je moja sodelavka na sliki :-)
  http://izo.amebis.si/porocne/index.htm

  Sicer pa photo.amebis.si

 40. samo samo pravi:

  zimb in Človek, :)
  Vsak dela na svoj način in nekaterim je njegovo delo všeč, drugim ne. Kajpak, kot nekateri poslušajo Atomik Harmonik, drugi Wagnerja. Ampak pozor, oba sta v izdelek vložila nekaj energije in dela, rezultat je različen in oboževalci tudi.
  V bistvu je ne-umno govoriti o: ta je dober ta ni dober,… vsak je po svoje dober in za nekoga dober. Vse je relativno, stvar subjektivne ocene.
  Miloš Horvat je profesionalec, ki se ukvarja s poročno fotografijo in jo poskuša dvigniti na nek višji nivo. Pohvalno. Ima svoj način in stil dela. Nekaterim je všeč, drugim ne. Njegovo delo je avtorsko, kot je avtorsko moje delo. Uporablja več postprodukcije kot jaz. Pač, njemu je to to. Spoštovanja vredno.
  Kar se tiče digitalnega medija, res je, iz fajlov se da narediti čudo. Gre pa za to, kaj hoče nekdo s fotografijo povedati. Kako avtor dojema fotografijo,… Tu se potem vidi kdo pritiska na sprožilec. Trdim, da se za vsakimi fotografijami da začutiti človeka ki jih je naredil, če se le hoče.
  Vsak govori na svoj način.
  Glede drugih poročnih fotoreporterjev pa sem zgoraj omenil WPJA (http://www.wpja.com/). Poglejte si jo.

 41. Tatjana pravi:

  mislim, da bi si morali nekateri pogledati še ostale poročne fotografije…včasih se vprašaš pri kakemu fotografu…če to sploh je fotograf. Groza!
  drugače pa…enemu je ena stvar všeč, drugemu druga…še dobro, da ni vsem všeč isto. drugače bi bili vsi skregani. :-)

 42. peterZ pravi:

  Moje nestrokovno mnenje je, da je reporterski način fotografiranja porok dober način za tiste, ki želijo imeti zabeleženo svojo poroko na zelo sproščen in velikokrat duhovit način. Na reporterskih fotografijah se skoraj ne pojavljajo načrtno nastavljeni in prisilno nasmejani obrazi itd…….Predstavljejte si svojo poroko, ko boste gledali album čez 20 ali več let. Kaj vam bo bolj všeč, sproščena teta pa čeprav no nasmejana, ali prisilno nasmejan stric, ki vas ne more videti in ste ga na poroko povabili samo zato ker je pač stric……?

  Nekdo: Brez zamere ampak fotografija tvoje sodelavke je totalno brezvezna in zgrešena. Fotograf je nenačrtno odrezal ženinu roko in polovico stopala. Se strinjam da tudi Samo pri svojem fotografiranju reže glave, noge, roke.. Ampak je to načrtno, ker poda s tem fotografiji razigranost, skrivnostni pridih in dinamičnost.

 43. Nekdo pravi:

  @PeterZ:
  Očitno si pogledal samo prvo sliko. Res ženinu manjka roka, vendar stopalo vidim celo – mogoče ti kaj manjka pri monitorju :-) (se hecam).
  Celoten stil mi je všeč, še posebej tiste na photo.amebis.si (tam jih je več), album pa je bil sploh v redu. Imam vtis, da fanta nimata časa za objavo na spletu. Album je bil zelo dodelan.

  Seveda je dobrih fotografov še kar nekaj, vsake oči pa imajo svojega malarja.

 44. buba švabe buba švabe pravi:

  Ni čist on-topic, ampak ker si že pri Fetaliju omenil, kako je s to kalibracijo monitorjev? Kakšne fotke naj dam na net? Spedenane za kalibriran monitor al za tko kot ma večina folka (velika večina LCDjev je presvetlih).

  Ker sem ravno danes dajal gor na moj blog ene fotke, ki ful drugače zgledajo na skalibriranem monitorju kot na nekalibriranem. Zdej pa ne bi rad, da folk misli, da slike presvetle, premalo ali preveč kontrastne itd. :(

 45. MILOŠ pravi:

  Samo daj pokliči me ob priliki, da greva na kavo … tvojega kontakta nikjer ne najdem….moj gsm boš našel na mojem webu.

 46. Ziga pravi:

  jest pa pravm: da je najbolš pristop naravn pristop, da ne smes dat prevec “sebe” notr, pa ne mislm da ne delaš s polno paro, temveč delaš to kar se dogaja. ne spreminjaš danega, več kot je potrebno. kot pravi dokumentarizem. in tudi v vlogi poročnega fotografa si dokumentarist,imaš da ujameš poljub. če ne ode honorar. zrežirane poročne fotke mi niso všeč. delujejo mi preveč “stock agency” fotke, konec koncev delaš za naročnika, ne zase. motiviran si s plačilom, ki je ponavadi krvavo zaslužen denar. in naročniki se na žalost tega ponavadi ne zavedajo. če pa si že na tem da režiraš, morda nekaj dni pred poroko, sredi priprav, ali pa po poroki, potem naj bo to zrežirano neopazno in zopet naj bo ujeta “duša” dogajanja, ne tehnično dovršene fotke. tko Samo, tvoje fotke so mi všeč, tudi v tistih “zrežiranih” je notri duša in ne tehnika. mislim da photshopa ni preveč.
  jaz grem vcasih narediti kaksno poroko in vas pravzaprav ne razumem, da uzivate v tem. jaz sem res uzival samo na eni, kjer nisem bil obvezen fotografirati, samo neobvezno zaprošen, nastale so dobre fotke. bil mi je prijatelj in zelo dobro zorganizirana iskrena poroka. ce ni razumevajocih narocnikov, kateri nočejo videti in slišati zakaj takšna cifra, potem je to en sam matr. in če je v igri zelo dober, pravzaprav normalen, razumevajoč honorar, kot verjetno vsak fotograf začnem tudi sam uživati. sicer se zadeve raje ne lotim. hauk, govoril sem!

 47. samo samo pravi:

  Tatjana, ja, še dobro, da ni vsem všeč isto. :)
  peterZ, saj nima smisla govoriti ‘totalno brezeveze’,…, saj vidiš, tebi ni všeč, nekomu pa je. :)
  nekdo, ja, vsake oči svojega malarja.
  buba švabe, s tem imam tudi sam težave. Na večini monitorjev je presvetlo, ker niso skalibrirani,… ne vem kaj nam je storiti. Narediti na skalibriranem, na ostalih pa kar je je. :)
  MILOŠ, se javim.
  Ziga, hvala za prispevek. Odlično napisano! Ti si itak legenda! :)

 48. danaja danaja pravi:

  Vsekakor si je potrebno zapomniti Samotov naslov ;)
  Všeč mi je ta slog fotografiranja, ki poroko prikaže bolj vesel kot slovesen dogodek, biti pa mora oboje. Verjetno v albumu obstajajo tudi fotografije s svati, le to bi še bilo zaželjeno. Odlična je ideja fotkanja mladoporočencev v naravnem okolju, tega v času moje poroke žal še ni bilo. Tudi fotošopa žal še ni bilo ;) Le tista fotka na potki meni deluje zelo nenaravno ?
  Keep on going

 49. samo samo pravi:

  danaja, :) . Hvala.

 50. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Uff, morda je čas, da se tudi jaz poročim :)

 51. samo samo pravi:

  iztokgartner, :)

 52. alja pravi:

  Matr, so super men tele fotke, ej!
  F A N T A S T I Č N O !

  Bom premislila… morda se pa vendar tudi jaz kdaj porocim… ;)

  (Ka tista na potki je pa nastala tm, ko si enkt fotknu enga snezenega moza?)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !