Samo Rovan: Boj

6.01.2008 ob 15:01

To je naslov današnjega prispevka v Nedelu.

Namreč, udeležil sem se Nedelovega fotonatečaja “Gremo v hrib!” in prišel v ožji izbor s fotografijo Boj. Fotografija je nastala kar nekaj let nazaj pri zimskem vzponu na Mojstrovko. Bila je tudi na naslovnici knjige o raku v Sloveniji, kot prispodoba za boj. Tule spodaj je črnobela različica te fotografije.

Zanimivo je, da sem poslal tudi fotozgodbo o pastirju Mirkotu, ki pa kot kaže ni bila razumljena. Verjetno prezahtevna tema za žirijo. :)

Ja, pred leti, sem bil zelo proti fotonatečajem. Nikoli nisem ničesar poslal. Lani pa sem prvič poslal tole na Emzinov natečaj Fotografija leta, potem pa fotografijo Boj na natečaj E-Fotografije in še na Nedelov fotonatečaj. Zanimiva izkušnja tile natečaji. Verjetno bom še kje sodeloval. Na Emzinu vsekakor, tam so razmišljanja drugačna, ne gre le za lepo fotografijo, kompozicijo in tehnično dovršenost, kar je domena amaterskih fotografov, ampak za vsebinsko zaključene foto serije, opuse, zgodbe, ki naj bi nekaj povedale o svetu v katerem živimo,…

Vsi vabljeni na Nedelovo rastavo, ki bo ta torek, 8. 1. 2008, ob 19h v Galeriji Fotografija na Mestnem trgu 11 v Ljubljani. Razstava bo na ogled do 22. 1. 2008.

boj.jpg

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Samo Rovan: Boj”

 1. chef chef pravi:

  Hm, ne bi bil rad v njegovi koži :)

 2. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  :-)

 3. Insomniac Insomniac pravi:

  Super fotka.

 4. seamus pravi:

  Res super fotka :D
  Jaz pa vedno poizkušam suffer prikazat z nasmeškom. Saj sami silimo tja gor …

 5. samo samo pravi:

  Hvala.

  seamus, tole na fotki je moja draga sopotnica in se je kar smejala, ampak se ne vidi. :)

 6. Klemen pravi:

  Čestitke. Upam da se vidimo

 7. Tadeja pravi:

  Samo – fotka je lahko samo tvoja :-) Skratka sem vesela, da si ‘back’ s svojimi deli. Razstavo pa si bom itak ogledala. Drži se.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !