Restavracija Brioni

15.01.2008 ob 12:27

Kaj naj rečem o lokalu Brioni? To, da ljudje, ki ga vodijo, delajo s srcem. Sestavljen je iz treh sklopov: restavracije, bistroja + kavarne in lounge bara. Poleg tega, da smo ga projektirali, da delamo celostno podobo, da ga fotografiram in oblikujem, lahko rečem, da sem tu jedel najboljšo pašto (testenine) sploh. Zadnjič sem tam nekaj fotografiral in me je Tomaž – chef vprašal, če sem kaj lačen. Kajpak sem bil. In mi jo je naredil. Domači fuži, ravno prav skuhani, tako, da zobje še imajo daj delati. Domači, ravnokar narejeni pesto. Suhi paradižniki, ki jih sami sušijo, ker tako baje dobijo ravno pravo sočnost, listi sveže bazilike in na vrhu svež kozji sir. Ostal sem brez besed. Okusi so se mešali in noreli po ustih. Brbončice so podivjale. Ko pa sem uspel odpreti usta, nisem mogel prehvaliti te umetnije, kot je ne morem prehvaliti še danes. Pa tako enostavna jed. Do konca življenja si jo bom zapomnil. Tako kot pašto od moje drage, ki jo je naredila še v zgodnjih študenskih časih. Takrat, ko smo jedli skoraj le konzerve, je ona naredila kompleksno pašto. Kako je bila dobra, noro.

Ravno danes sem zaključil z brošurico za Brione. Tamalo, tavelika še sledi (tisto bo že bolj knjigica). Tule dodajam fotografije iz te tamale. So bolj divje, iskrene, brez ličenja in direkt. Take, kot so mi všeč.

01c.jpg

Naslovnica z novim logotipom.

02a.jpg

Chef, ki reče: “Hrani je treba prisluhniti.”

Tekst iz brošurice:

Brioni – filozofija: Ponudili vam bomo to, kar znamo, in to, kar zmoremo. Brezkompromisno, brez blefiranja.
Ja, preprosta filozofija, ki je naše edino vodilo. Prisluhniti gostu, prisluhniti hrani in z domišljijo, inovativnostjo, ambicioznostjo doseči najvišjo kakovost. In to pri vsem, kar naš lokal, ki je razdeljen v tri segmente, nudi. V bistroju in kavarni lahko, v vrvežu vsakdana, uživate v tortah po starih receptih, v toplejših mesecih se na letnem vrtu topijo domači sladoledi. V restavraciji lahko v miru pošljete brbončice na pašo, najkakovostnejše sestavine so namreč skrbno zložene v izjemne jedi, vrhunska vina pa kar kličejo po grlu. V lounge baru lahko sprostite misli in ob zvokih prijetne glasbe zajadrate v nov dan.

03a.jpg

Detajl iz lounge bara .

04a.jpg

Detajl iz restavracije.

05a.jpg

Detajl iz kuhinje.

06a.jpg

Neverjetno, ampak Tomaž – chef dejansko posluša, kdaj dovolj cvrči.

07a.jpg

Še en detajl.

08a.jpg

09a.jpg

10a.jpg

Restavracija.

11a.jpg

Hrana.

12a.jpg

Bistro in kavarna.

13a.jpg

Slaščica.

14a.jpg

15a.jpg

V bistroju imajo fenomenalne torte po starih receptih.

16a.jpg

Lounge bar.

17a.jpg

18a.jpg

Akcija v kuhinji.

Če vas pot zanese v Kranj in če ste lačni, se vam splača obiskati Brione. Priporočam. Je pa res, da ima 100 ljudi 100 okusov. Nekomu bo dobro, drugemu brezveze. Kot povsod.

p.s. To ni reklama. Je le zahvala za tisto pašto.

 • Share/Bookmark
 

20 komentarjev na “Restavracija Brioni”

 1. PeterZ pravi:

  Če je hrana tko dobra kot fotke pol je restavracija zadetek v polno! Samo pohvalno si tole naredu in še na mnoge projekte.

 2. Nataša pravi:

  uau noro dobro, pa taku sm lačna :)

 3. seamus pravi:

  Jest bi jedu tko kot je slikano (način ne kaj).
  Ne upam verjeti, da izgleda tako kot kažejo slike …

 4. guinness guinness pravi:

  V okolici kranja je veliko več dobrih stvari za pod zob, pa tudi sam ambient ni nič posebnega, preveč umetno. Parkirati čez dan tam ne moreš.

  Imajo pa glasbo na wcju. :D

 5. samo samo pravi:

  Peter, hvala.
  Nataša, dober tek ti želim.
  seamus, res zgleda tako kot na fotografiji. Na fotografiji hrane so gosja jetra s čilenskimi češnjami, mandlji,… Neverjetno, tale Tomaž – chef dejansko naredi skico hrane. Sem jo vključil v brošuro. Nariše krožnik in kaj in kje bo kaj stalo na njem.

 6. samo samo pravi:

  guinness, saj pravim, kakor za koga. Ko smo bili tam na neki posebni večerji in jedli neverjetne jedi – slow food, sem razmišljal in prišel do zaključka, da je to hrana za gurmane, mogoče celo bolj za manjšino. Je namreč precej specifična in svojstvena, v bistvu je kot umetnost. Nekateri jo razumejo in jim da in jo hvalijo, drugim je popolnoma mimo in je sploh ne sprejmejo,… Ampak to je edino pravo in še dobro da je tako, ker kaj bi bilo če bi vsi jedli le dunajce in pomfri, poslušali pa le Dragojeviča. Kaj bi bilo – dolgčas. Počasi smo si ljudje le izborili nekakšno svobodo govora, bivanja in hranjenja. A ne. :)

 7. chef chef pravi:

  O matr, noro! Za moj okus malo premoderen interier, raje imam pač majhne krčme v starih bajtah, ker imajo neko svojo dušo. Kaj pa vem, morda se preveč otepam modernih variant, sploh, če nudijo vrhunsko hrano.

 8. Tadej pravi:

  Sem pa tam naletel na najbolj _neprijazne_ kelnarje v celem Kranju. Res da je bilo kmalo po tem ko so stvar odprli (ze kar ene 4 leta nazaj), ampak od tedaj se tja nisem vrnil – mogoce jim bom pa v kratkem dal se eno moznost. Slike so pa 1A.

 9. guinness guinness pravi:

  Heh, nekateri pravimo ravno o tem. Za tak luksuz potrebuješ tudi lokacijo, populacijo (ne pa da na wc hodiš skozi kavarno) itd.

  HBB Hitjeli bi biti.

 10. Jan pravi:

  Samo, a je prevelika skrivnost, če te vprašam s katerim programom obdeluješ fotke oz. konventiraš iz raw v jpg. nx capture? cs3? …

  Pogrešam kako tvojo novo fotko v galeriji na slo-foto!

 11. samo samo pravi:

  chef, gorske koče a. Jp. Pri ambientu je pomembno, da se človek fajn počuti, pa naj bo stara ali nova arhitektura.
  Tadej, učimo se na napakah, a ne – do konca tega našega raja tule. Je pa res da se je potrebno ne le učiti ampak tudi naučiti. :)
  guinness, za pravi luksuz potrebuješ glavo. :)
  Jan, ma kje kakšna skrivnost – Capture One Pro.

 12. kandela kandela pravi:

  UAU! Ti si en norc ;) Kakšne fotke! Prava duhovna hrana!
  Grem zdaj po en sendvič na avtomat :roll:

 13. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  samo, a sem ti že povedal, da te sovražim? :-)

 14. samo samo pravi:

  pet-in-g-seks, :) , zdej si povedal. :)

 15. ciril pravi:

  dobro si opravil delo samo. sam sem gledal dva dni nazaj pa še nisem videl novih menijev itd…?

 16. Le Samo » Objave » Aleš Kristančič (Movia) med 12 najvplivnejšimi vinarji sveta (Puro party v Brionih) pravi:

  [...] Brioni me vedno presenetijo. Tokrat je bil Puro party v Lounge baru. Glavni akter je bil Aleš [...]

 17. Le Samo » Objave » Tomaž Polenec - chef restavracije Brioni pravi:

  [...] lokala Brioni se [...]

 18. nuša pravi:

  lep pozdrav!!a ma ksn d gorana cifro??nj mi pošle po smsju 031-540-105 hvala

 19. nuša pravi:

  Kak s te kj??

 20. nuša pravi:

  oi!!goran ce si mejbi gor mi piš k ti nav zal!! tista sm k si zanc sprasval po men tok vm sm bla pa bolna!!pa nvm kj si me hotu k mi je jana rekla d si me iskol!!papa

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !