Pust

5.02.2008 ob 11:24

Čisto po naključju sem se v soboto v Kranju znašel sredi pustnega karnevala. Fotografiral sem povsem nekaj drugega. Ampak ko sem videl pustne šeme in množico gledalcev, mi moja reporterska žilica ni dopustila, da ne bi naredil par fotografij. Na karnevalu, sprevodu ali kakorkoli se že reče temu šegavemu dogodku, se je zvrstila cela procesija slovenskih mask. Od ponarodelih kurentov do na vozovih vozečih se raznoraznih mask. Padal je dež, mogoče je zato vse skupaj imelo malo bolj žalostno ironičen prizvok.

Ker sem imel le dobrih 15 minut časa, sem se pomešal med kurente in spremljal predvsem dogajanje ob sprevodu. Opazoval in fotografiral sem ljudi in maske, ki so gledali sprevod. Najbolj zanimivi so mi bili otroci, ki so z pristno radovednostjo in velikimi očmi požirali velike in kosmate kurente ter ostale šeme. Ti pa so jih malo strašili, malo pozdravljali, malo zabavali,… No, zdi se mi, da tudi odrasli niso kaj dosti zaostajali za otroci. Konec koncev smo tudi “ta veliki” nekoč bili otroci in vsi si kdaj pa kdaj želimo biti nekdo drug. )

Fotoreportaža:

pu01.jpg

Namaškarana družinica pod streho čaka na začetek sprevoda.

pu02.jpg

Pingvin.

pu03.jpg

Kloven veseljak.

pu04.jpg

Hitri in strašni.

pu05.jpg

Publika.

pu06.jpg

Sunmix.

pu07.jpg

Človek pajek s kompanijo.

pu08.jpg

Kurenti znajo biti in divji…

pu09.jpg

… in nežni.

pu10.jpg

Mlado…

pu11.jpg

…in staro zabava se rado.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Pust”

 1. Leo pravi:

  Sem vedel, da si odličen fotoreporter nisem pa vedel, da imaš toliko cajta, da vse to objaviš ah ja arhitekti… To je pa tako če ti je fotografija ljubezen in umetnost .Le Samo tako naprej …
  Prijatelj brez časa.

 2. samo samo pravi:

  Leo stara kajla bivšesodelavska, ti ga pa pihveš. :)

 3. Darja pravi:

  Luštno pogledati fajn fotke, glede na to, da sem vso pustno zabavo zamudila.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !