Tiha vojna proti parkirnemu prostoru

15.04.2008 ob 12:06

Trajala je, dokler se ni končala. :)

Kar kakšna 2 meseca bi rekel. Vojna med vozniki, ki svoje avte parkirajo kjer se le da in med stanovalci – domačini.

Zanimivo kako je nekomu prišlo na pamet, da bi lahko parkiral za kontejnerji za smeti. In je parkiral, ampak to so opazili tudi drugi in tako je bil tam parkiran skoraj vsak dan drugi avto. Lepo skrit za smetmi.

011.jpg

Nekomu pa to ni bilo všeč in je začel vojno proti tem prostoparkirnikom. Najprej je začel pred parkirani avto postavljati kanto za organske odpatke. Pa ni pomagalo. Potem je parktat zapeljal za avto kar cel kontejner za papir. Ni pomagalo.

041.jpg

Vsak dan, ko sem šel mimo sem opazoval to tiho vojno in se spraševal kako se bo končala. Pa seveda zamudil celotno fotozgodbo. Hotel sem fotografirati vsak dan kako se stvar odvija, pa se je potem prehitro končala.

Potem je tisti vojščak za pravice soseske, pločnika, ulice in odpadkov zapičil veje v zelenico, čez katero se je dovažalo do famoznega parkirišča. Pa tudi ni pomagalo. In potem veliki finale. Kar en dan se je zgodil, spet tiho kot ponavadi. Vojščak, ki je kot kaže imel res vsega dovolj, je v zelenico zabil kole in zasadil zelenje. “Ha”, si je mislil, to bo pa ja dovolj, čez to si ne bojo upali. In si res ne upajo več. Pa še eno vrv je napeljal pred “parking”.

051.jpg

021.jpg

061.jpg

Tako se je vojna končala. Tiho kot je prišla. Nad zlom je zmagala dobrota. :)

In tihe cestne vojne so se preselile na nova bojišča. :)

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Tiha vojna proti parkirnemu prostoru”

 1. Rad Bi Bil Smetulj pravi:

  Yaaaaayyy!!! :)

 2. Darja pravi:

  Pa dobro, da se mu ljubi. Očitno je bil to nekdo, ki je imel čisto preveč časa.

 3. chef chef pravi:

  Seveda je imel preveč časa. To so tisti fotri, ki cele dneve visijo na oknih in gledajo kaj se spodaj dogaja. Moti jih samo zato, ker vidijo. Poznam tudi kretena, ki je na avtomobilu spustil gume! Vse štiri. Stari gospej, ki je tam itak stanovala, pa je zamenjala avto, stari pa tega ni vedel in “ohoho, to pa ni stanovalec, dajmo ga zjebat”.

 4. seamus pravi:

  @CHEF – :lol: looooooooooooooooooooooooool evo to pa so kreteni …
  Čeprav je res, da s parkiranjem na zelenicah, kot je zgornji primer, kmalu zelenica postane blato (se že vidijo rezultati …). In z nepravilnim parkiranjem nekateri res pretiravajo, pri nas eni skor zaparkirajo izveze iz garaž, da jim ja ni treba več, kot 5m hodt do pira …

 5. seamus pravi:

  izvoze

 6. UrosG pravi:

  Sem sicer pričakoval, da bo kaj manjkala kakšna stvar na avtu, ali stresene smeti. Tole me je res presenetilo in je absolutno najbolj brihtna ideja.

 7. Žiga pravi:

  Mala intiligentna zmaga! Dogaja na tejle ulici….

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !