Samo Rovan uspešen tudi na svetovnem poročnem fotoreporterskem nivoju

31.03.2009 ob 08:50

Po zmagi na EMZIN-ovem natečaju “Fotografija leta 2009″, sem dosegel vidne rezultate tudi na mednarodnem natečaju WPJA – wedding photojurnalist association (prestižno svetovno združenje poročnih fotoreporterjev) katerega član sem. Dosegel sem 5., 6., 19. in 20. mesto v treh kategorijah od dvajsetih. In sicer 5. mesto v kategoriji nazdravljanje, 6. in 19. mesto v kategoriji full frame, kar pomeni da gre za kategorijo kjer fotografija ne sme biti obrezana ampak taka kot je bila posneta in še 20. mesto v kategoriji humor. Za uspeh sem zelo vesel, saj je šlo za zelo hudo konkurenco fotografov iz celega sveta. Kot kaže sem tudi v svetovnem merilu kar visoko. :)

5. mesto – nazdravljanje

WPJA organizira na leto 4 natečaje po trimesečjih. Natečaji so namenjeni le članom organizacije. Zanimivo je, da je komisija vedno sestavljena iz neporočnih fotoreporterjev in naj bi zato še bolj objektivno ocenjevala fotoreporterski način dela na porokah. Predlani so bili npr. v žiriji celo vsi člani ene najbolj opevanih fotoagencij – fotoagencije VIIphoto.

6. mesto – full frame

19. mesto – full frame

Fotografije sem poslal na zadnji Q4/2008 natečaj in to prvič, saj sem član te prestižne organizacije šele dobre 3 mesece. Sem prvi Slovenec s takim uspehom v tej organizaciji.
Če bom imel primerne fotografije bom seveda še naprej sodeloval na WPJA natečajih. Rezultati iz štirih letnih natečajev se na koncu leta seštejejo in tisti, ki ima največ točk dobi naziv Poročni fotoreporter leta. Vsak član lahko na leto pošlje 60 fotografij.

20. mesto – humor

Hja, trdo delo rodi rezultate in rezultati zahtevajo še bolj trdo delo. :)
Gremo naprej.

 • Share/Bookmark
 

10 komentarjev na “Samo Rovan uspešen tudi na svetovnem poročnem fotoreporterskem nivoju”

 1. Žiga pravi:

  Čestitam!!!

 2. Alenka pravi:

  Bravo, čestitam!!!!

 3. Ana pravi:

  Bravo Samo! Kar tako naprej :-)

 4. chef chef pravi:

  Čestitke! Me kar prime, da bi se poročil :)

 5. NordStar pravi:

  Dobro blago se samo hvali ;)

 6. seamus pravi:

  @Samo – čestitke! Mogoče te kdaj koristim …
  @chef – :lol:

 7. samo samo pravi:

  Hvala vsem!!!
  @chef, :)
  @NordStar, :) duhovit komentar.
  @seamus, ti kar. :)

 8. Le Samo » Objave » Prva internetna fotodelavnica - Fotodelavnica babice Zlatke pravi:

  [...] Bilo je natančno: 11.09.2007 ob 16:22, ko sem objavil članek z naslovom Fotodelavnica za blogerje? Takrat je bilo kar nekaj zainteresiranih. No, od takrat se je zelo veliko zgodilo, med drugim sem tudi zmagal na Emzinovem natečaju “Fotografija leta 2009″, pa bil kar uspešen na WPJA natečaju,… [...]

 9. Adam Cavanagh pravi:

  Great work. Congrats

 10. samo samo pravi:

  Thanks Adam!!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !